.

.

Darn Tugh 1903-C-7028-03 Micker Micro Crew со средна тежина со перница Мос Хедер мал

Darn Tugh 1903-C-7028-03 Micker Micro Crew со средна тежина со перница Мос Хедер мал

DEN 319.04

Износ
Залиха

Активно работиме со нашите добавувачи за да извориме повеќе рециклиран најлон за да можеме да го вклучиме преку нашите линии на производи. Кориснички стил и дизајн. Машинско миење. Токму под овие услови ги дизајнираме, тестираме и произведуваме нашите чорапи. Имаме приоритет на мерино волна во текот на нашите линии на производи и нашата цел да произведеме најодговорно направен производ се рефлектира во нашата посветеност на успехот на одговорниот стандард волна. Додека ние имаме за цел да ја намалиме нашата употреба на девица најлон во нашите производи, рециклиран најлон само со 4% од нашата најлон потрошувачка минатата година. Секој материјал што го користиме во нашите чорапи е внимателно избран и тестиран за да ги исполни нашите ригорозни стандарди за издржливост. Денес, 100% од волната што ја набавуваме е сертифицирана со RWS. Нашиот двор е совршен терен за тестирање за да ја направиме најдобрата премија сите чорапи за временски перформанси. За многу години, ние даваме приоритет на употребата на мерино волна исклучиво од овци кои не биле изложени на практика на мулење. Вистински производ за перформанси. Користењето на Repreve наместо Virgin Nylon ни овозможува да ја надоместиме употребата на сурова нафта, бензен, циклохексан и други штетни јаглеводороди кои се вклучени во производството на девствени влакна. Ние скијаме, сноуборд, Крстоносните, велосипед и трчаме во повеќето непростлива клима во долниот 48. Накратко, со употреба на рециклирана најлон зачувува енергија и вода и ги намалува емисиите на стакленички гасови од производството. Ние користиме ликра за да обезбедиме еластичност, сила и удобност што одговара на форма. Ние го правиме тоа затоа што за нас, тоа е единствениот начин да го сториме тоа. Уште направено во Вермонт, САД.67% мерино волна, 29% најлон, 4% ликра спандекс. Ние користиме Repreve, најлон 6 влакна направено од пред-потрошувачки индустриски отпад што инаку би се депонирало или е намалено. RWS е доброволен стандард со строги упатства за заштита на благосостојбата на животните и да се придржува кон прогресивните, одржливи практики за управување со фармите и земјиштето, додека одржува следливост во текот на целиот ланец на снабдување. Материјали во нашите чорапи. Мерино волна е најважна и се потпира на влакна во нашите производи и учествуваше со 56% од нашата потрошувачка на предиво по тежина минатата година. Darn Tugher има за цел да ја подобри благосостојбата на нашата заедница со локално дизајнирање и производство на најудобни, издржливи, најдобро фитинг чорапи, додека постојано ги намалува нашите влијанија врз животната средина. За жал, тоа е најтешкиот материјал во нашата мешавина на влакна да го замени со рециклирана алтернатива. Постојат побрзи и поевтини алтернативи, но никој никогаш не снабдувал ништо за квалитет. Кога станува збор за синтетика, ние првенствено сме фокусирани на претворање на девица најлон и полиестер во рециклирани алтернативи. Дизајниран со корисникот во умот. Во почетокот на 2019 година се обврзавме да го поддржиме одговорното волна стандард (RWS) и да префрлиме 100% од нашето снабдување со волна во Merino волна овластена од RWS. Во моментов користиме природни и синтетички влакна и само 3 типа влакна по чорап. Обезбеден квалитет. Како и конвенционалниот најлон, Spandex е изведен од нафта и е важен за перформансите на нашите производи.

Карактеристики

Производи во категоријата