.

.

А653 Челичен Лим, Цинк Галванизиран Финиш, Топло Валани, АСТМ А653, 0.048 Дебелина, 12 Ширина, 12 Должина, 18 Мерач

А653 Челичен Лим, Цинк Галванизиран Финиш, Топло Валани, АСТМ А653, 0.048 Дебелина, 12 Ширина, 12 Должина, 18 Мерач

DEN 2.33

Износ
Залиха

Јаглеродниот челик а653 обезбедува добра формабилност и заварливост. Ги исполнува спецификациите НА АСТМ А653. Топло валани за постигнување на наведените димензии. Цинк галванизиран финиш обезбедува отпорност на корозија. Стандардна толеранција. Листот од јаглероден челик А653 е топло валани, е поцинкуван со цинк, се среќава Со Американското Друштво За Тестирање И Материјали Меѓународни спецификации АСТМ А653 и има стандардна толеранција. Степенот на јаглероден челик А653 има ниска содржина на јаглерод за јачина споредлива со јаглеродниот челик 1008 и обезбедува добра формабилност и заварливост. Листот е топло валани, метод на компресирање на метал помеѓу два ролери на температура над температурата на рекристализација на материјалот за да се постигнат наведените димензии. Поцинкуваната завршница со цинк обезбедува отпорност на корозија. Челикот е легура на железо со јаглерод и други елементи што го менуваат челикот за да постигнат специфични својства. Општо земено, челиците со поголема содржина на јаглерод имаат поголема цврстина, цврстина и отпорност на абење, додека оние со помала содржина на јаглерод имаат поголема формабилност, заварливост и цврстина. Јаглеродните челици, кои ги вклучуваат повеќето оценки АИСИ-САЕ во опсегот 1000, се класифицирани според нивото на содржина на јаглерод како ниски (под 0,3%), средни (0,3% до 0,6%) и високи (0,6% и погоре). Легираните челици, кои вклучуваат оценки АИСИ-САЕ во опсегот 1300 и 4000 и погоре, вклучуваат елементи како што се хром, молибден и никел за да ги изменат својствата како обработливост и отпорност на корозија. Челиците за алати, кои вклучуваат повеќето оценки со ознака за буква и број, имаат висока содржина на карбид за отпорност на абење, висока цврстина и можност за држење на најсовремена состојба. Некои челици за алати се дизајнирани да се спротивстават на деформацијата кога се користат при покачени температури. Цврстината на истегнување, која се користи за означување на целокупната јачина на материјалот, е врвниот стрес што може да го издржи пред да се скрши. Отпорноста на абење укажува на способноста да се спречи оштетување на површината предизвикано од контакт со други површини. Цврстината ја опишува способноста на материјалот да апсорбира енергија пред да се скрши, додека цврстината (најчесто се мери како цврстина на вовлекување) ја опишува неговата отпорност на трајна деформација на површината. Формабилноста покажува колку лесно материјалот може трајно да се обликува. Обработливоста опишува колку лесно може да се исече, обликува, заврши или на друг начин да се обработи, додека заварливоста ја карактеризира способноста за заварување.

Карактеристики

Производи во категоријата