.

.

РБЦ Лежишта Б4852ДСА3 Незапечатено Сферично Обично Лежиште, 52100 Квалитетен Челик, Инч, 3 Отвор, 5.125 ОД

РБЦ Лежишта Б4852ДСА3 Незапечатено Сферично Обично Лежиште, 52100 Квалитетен Челик, Инч, 3 Отвор, 5.125 ОД

DEN 207.84

Износ
Залиха

Аголен контакт сферичен обичен лежиште за поддршка на високи радијални оптоварувања и високи аксијални оптоварувања во две насоки. Дизајниран за артикулирани заеднички апликации во сурови средини. Преку стврднати 52100 челични прстени за цврстина и отпорност на абење. Продолжени жлебови за подмачкување за подобрена дистрибуција на лубриканти и подмачкување под оптоварување. Работен температурен опсег од -60 до 300 Степени F (-51 до 149 Степени C). Овој Rbc Лежишта Shim Pack Серија двојно дејство аголна контакт сферични обичен лого поддржува високи осцилирачки радијални оптоварувања и високи аксијални оптоварувања во две насоки, и е погоден за артикулирани заеднички апликации во суровите средини. Внатрешните и надворешните прстени се изработени од стврднат челик 52100, кој го исполнува Меѓународниот стандард АСТМ А485 за јачина, а контактните површини се мелени и термички обработени со цврстина На РОКВЕЛ од 56 HRC минимум за отпорност на абење. Површините се третираат со фосфат и се обложуваат со лубрикант за сув филм за статички апликации и повремени движења. Лежиштето има продолжени жлебови за подмачкување за подобрена дистрибуција на лубриканти и подмачкување под оптоварување во динамични апликации. Има стандарден опсег на работна температура Од -60 до 300 Степени F (-51 до 149 Степени C). Овој аголен контакт сферичен обичен лежиште се користи во апликации како што се автомобили, градежна опрема и земјоделски машини, меѓу другите. Обичните лежишта обезбедуваат лизгачки контакт со ниско триење за релативно движење помеѓу делови од машината. Тие се наједноставниот тип на лежиште, без елементи за тркалање, и постојат три основни типа на обични лежишта : радијални обични лежишта (исто така наречени лежишта за ракави или чаури) за поддршка на ротирачки или клипни вратила, лежишта за потисок (исто така наречени подлошки) за поддршка на аксијални оптоварувања на шахтите и линеарни лежишта за поддршка и водење на движењето на деловите во права линија. Лежиштата со прирабнички ракави имаат прирабница на едниот крај за поддршка на аксијалните оптоварувања. Сферичните обични лежишта се радијални лежишта кои овозможуваат аголна неусогласеност на вратилото. Обичните лежишта се направени од издржливи материјали со ниско триење, како што се синтерувани или леани бронзени легури, пластика или комбинација од метална обвивка и пластична површина на лежиштето. Тие можат да бидат подмачкани надворешно или со лубрикант вграден во материјалот за лежиште. Обичните лежишта се користат во автомобили, градежна и рударска опрема, опрема за производство на текстил и роботика, меѓу другите. РБЦ Лежиштата произведуваат лежишта, компоненти на лежишта и колекции. Компанијата, основана во 1919 година и со седиште Во Оксфорд, КТ, ги исполнува стандардите на Меѓународната Организација за Стандардизација (ИСО) 9001 за обезбедување квалитет.

Карактеристики

Производи во категоријата