.

.

Американска Земја и Говеда Копродукции. -nd 1,000 Обврзници

Американска Земја и Говеда Копродукции. -nd 1,000 Обврзници

DEN 3.33

Износ
Залиха

Gold 1,000 6% Златна Обврзница отпечатена Од Хамилтон Банкнота Копродукции. Њујорк. Поголемиот дел од целата страница на купони остануваат. Ретко! Обврзницата е документ за сопственост за заем. Обврзниците се издаваат не само од бизниси, туку и од национални, државни или градски власти, или други јавни тела, или понекогаш од поединци. Обврзниците се заем за компанијата или друго тело. Тие обично се враќаат во одреден временски период. Обврзниците заработуваат камата по фиксна стапка, која обично мора да ја плати претпријатието без оглед на неговите финансиски резултати. Сопственикот на обврзницата е доверител на претпријатието.

Карактеристики

Производи во категоријата