.

.

Стравал RVi05-05T 1/2 Вентил за Олеснување во Линија 0,5-5 PSI

Стравал RVi05-05T 1/2 Вентил за Олеснување во Линија 0,5-5 PSI

DEN 233.12

Износ
Залиха

Иако пристаништата се вградени, ова не е модел "преку проток" каде протокот континуирано поминува низ вентилот. Ако овој вентил требаше да се инсталира во линија за проток, тој целосно ќе го исклучи протокот до линијата и ќе се отвори само кога ќе се надмине поставениот притисок. Кога протокот е во спротивна насока, вентилот станува обратен вентил. Кога се користи како релјефен вентил, тој обично се монтира на уред што треба да се заштити, како што е резервоар или друг уред што содржи притисок. Ако протокот на проток треба да биде заштитен од прекумерен притисок, тогаш вентилот е монтиран на страната на Маичката или на крајот од гранката на линијата каде што ќе помине вишок проток само кога ќе се отвори вентилот. Излезната порта на вентилот обично се цевководи до одвод или се испушта директно во атмосферата само ако течноста или гасот се безбедни за испуштање без да се повреди персоналот или да се оштети опремата во близина.

Карактеристики

Производи во категоријата